Vizio och LG ger också tv-stöd för Airplay 2 och Homekit

UPPDATERAD. Tillverkaren Vizio meddelar att deras smarta tv-apparater får stöd för både Airplay 2 och Homekit senare i år, och även LG följer upp med samma besked.

Det är inte bara Samsung som börjar bygga in stöd för Apples trådlösa protokoll Airplay 2 i sina tv-apparater. Från CES rapporteras nu att även tillverkaren Vizio ger stöd för Airplay 2 i sina smarta tv-apparater genom en uppdatering av mjukvaran Smartcast senare i år.

Vizio ger genom uppdateringen också stöd för Homekit, Apples system för det smarta hemmet samt Google Assistent och Amazon Alexa. Tv:n blir därmed den första med ett så gott som heltäckande stöd för alla större röstassistenter och smarta hemmet-plattformar. Även Chromecast finns sedan tidigare integrerat.

Det ska noteras att Vizio inte sagt något om huruvida Itunes-appen för film och tv-serier kommer att finnas inbyggd, som blir fallet med Samsungs tv-apparater. Samsung å sin sida verkar inte bygga in Homekit-stöd.

Det verkar också som att fler tillverkare står på tur. Apple har uppdaterat informationen om Airplay 2 på sin webbplats. Där står nu att "ledande tv-tillverkare" kan integrera Airplay 2 direkt i sina produkter. Kanske 2019 alltså blir året då Airplay 2 och Homekit äntligen får en stor spridning på marknaden.

Även LG

Också tillverkaren LG är med på tåget, och annonserar stöd för både Airplay 2 och Homekit.

Läs mer:

Källa: Vizio | LG