Apple ber om ursäkt för Facetime-buggen

Gruppsamtal-buggen med Facetime har fått vanligtvis tystlåtna Apple att be om ursäkt. De tackar familjen som först rapporterade buggen och ska se över sina rutiner för att snabbare reagera på den här typen av rapporter från vanliga användare.

Förra veckan kom rapporter om en otrevlig bugg med Facetime gruppsamtal. Buggen gjorde det möjligt att höra ljud och till och med se video från uppringda personer utan att de svarat på samtalet. Apple tog bort funktionen från sina servrar och lovade en fix.

Nu har företaget också gått ut med en ursäkt. Familjen som först upptäckte buggen får tack och Apple säger att de ska se över sina rutiner för att snabbare fånga upp och lyfta den här typen av ärenden till rätt personer internt. I uttalandet skriver Apple också:

Vi vill försäkra våra kunder om att så fort våra ingenjörer blev uppmärksammade på detaljerna nödvändiga för att återskapa buggen, stängde de ned Facetime gruppsamtal och började arbeta på en lösning.

Facetime fungerar just nu endast mellan två parter och den delen av tjänsten är säker att använda. Apple säger att det ska komma en fix för gruppsamtal-buggen den här veckan i form av en mjukvaruuppdatering.

Hur tycker du att Apple hanterat det här ärendet? Berätta i kommentarerna.

Läs också:
Apple tar bort gruppsamtal via Facetime för att fixa allvarlig bugg

Kommentarer
21 svar

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.

iPhones popularitet fortsätter växa och ska nu alltså ha sålt 2 miljarder exemplar sedan den introducerades 2007.