Apple ber om ursäkt för Facetime-buggen

Gruppsamtal-buggen med Facetime har fått vanligtvis tystlåtna Apple att be om ursäkt. De tackar familjen som först rapporterade buggen och ska se över sina rutiner för att snabbare reagera på den här typen av rapporter från vanliga användare.

Förra veckan kom rapporter om en otrevlig bugg med Facetime gruppsamtal. Buggen gjorde det möjligt att höra ljud och till och med se video från uppringda personer utan att de svarat på samtalet. Apple tog bort funktionen från sina servrar och lovade en fix.

Nu har företaget också gått ut med en ursäkt. Familjen som först upptäckte buggen får tack och Apple säger att de ska se över sina rutiner för att snabbare fånga upp och lyfta den här typen av ärenden till rätt personer internt. I uttalandet skriver Apple också:

Vi vill försäkra våra kunder om att så fort våra ingenjörer blev uppmärksammade på detaljerna nödvändiga för att återskapa buggen, stängde de ned Facetime gruppsamtal och började arbeta på en lösning.

Facetime fungerar just nu endast mellan två parter och den delen av tjänsten är säker att använda. Apple säger att det ska komma en fix för gruppsamtal-buggen den här veckan i form av en mjukvaruuppdatering.

Hur tycker du att Apple hanterat det här ärendet? Berätta i kommentarerna.

Läs också:
Apple tar bort gruppsamtal via Facetime för att fixa allvarlig bugg

Kommentarer
21 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.