Google hårdsatsar på kroppsburen hårdvara

Google letar en person som ska ansvara för företagets hårdvaruprodukter för kroppsburen teknik, en kategori där det bland annat ryktats om en Pixel-klocka.

Google är framförallt kända för sina tjänster, och lämnade länge byggandet av hårdvara till andra aktörer. Men de senaste åren har Google allt mer börjat utforma sina egna produkter, från mobiltelefonen Pixel till den trådlösa basstationen Google Wifi till en hel uppsättning högtalare för det smarta hemmet under Google Home-märket.

En ny jobbannons tyder nu på att Google vill fortsätta på den inslagna vägen, genom att satsa på ännu mer så kallad kroppsburen teknik. Vad Google letar efter specifikt är en "Vice President of Hardware Engineering for Wearables", eller på ren svenska en chef över kroppsburen hårdvara. Google letar efter någon med "åtminstone 15 års erfarenhet" av att utveckla elektroniska konsumentprodukter.

Vad ska Google bygga?

Arbetsbeskrivningen nämner att personen kommer att leda utvecklingen av flera produkter parallellt, men det mest omtalade i kategorin är förmodligen en Google-designad smart klocka som kan visa systemet Wear OS från sin bästa sida.

En sådan Pixel Watch skulle alltså fylla samma funktion som Pixel-telefonerna gör för Android, nämligen en inspiration och ett riktmärke för andra tillverkare lika mycket som en produktsatsning i sig. Det ryktades om en Pixel-klocka redan under Googles senaste lanseringsevent i höstas, men än så länge har ingen sådan dykt upp.

Vad vill du mer se för prylar från Google?

Källa: Google

Läs mer: