Nästa Iphone kan få baksida i frostat glas

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Apple väntas lansera årets nya modeller av Iphone i september som vanligt, men redan nu är ryktesfloran i full blomning. Analytikern Ming-Chi Kuo har goda kontakter i Apples leverantörskedja, och brukar ofta träffa hyfsat rätt när det gäller kommande produkter.

Enligt Kuos senaste rapport kommer Apple även detta år att släppa tre olika Iphone-modeller, alltså direkta uppföljare till 2018 års Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max. XR-modellen behåller sin LCD-skärm, men alla tre modeller får enligt Kuo förbättrad Face ID och kraftigare batteri. Designmässigt får Iphone återigen baksida i glas, och denna gång frostat glas liknande vad som hittas på baksidan av en Pixel 3.

Nya funktioner som nämns är också en ny slags antenn för inomhusnavigering och utåtgående laddning. Det sistnämnda innebär att en Iphone kan agera trådlös laddningsstation för ett annat tillbehör, exempelvis ett par Airpods-hörlurar. Även möjligheten att ladda prylar har redan dykt upp i Android-världen, nämligen hos Huaweis flaggskepp Mate 20 Pro som släpptes förra året.

Den som hoppas på USB-C kan dock komma att bli besviken, för enligt Kuo behåller Apple Lightning-porten på Iphone för sladdladdning och dataöverföring.

Fler produkter på gång

Kuo passar slutligen på att ge sitt bifall till tidigare rykten, nämligen att Apple förbereder en ny Ipod Touch och en ny Ipad Mini samt två nya "vanliga" Ipad-modeller, varav en med 10,5-tumsskärm. Kuo spår också ett antal nya Mac-modeller i år, dels den från Apple redan utlovade Mac Pro med tillhörande extern 6K-bildskärm och dels en Macbook Pro med bildskärm på 16 tum.

Källa: Macrumors | The Verge

Läs mer:

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.