Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chromes datasparande fungerar nu även på säkra sidor

Googles system för datasparande webbsurfande har tidigare varit begränsat till osäkrade webbsidor, men det blir det ändring på i Chrome för Android.

Den som surfar med webbläsaren Chrome på sin Android-telefon har säkerligen fått frågan om du vill aktivera datasparande surfande. Med detta aktiverat reduceras mängden data som laddas över din mobila uppkoppling med upp till 90 procent och kan ladda webbsidor dubbelt så snabbt i vissa fall. Detta har dessvärre varit begränsat till okrypterade anslutningar över http, men nu meddelar Chromium-projektet att även säkra anslutningar kan banta datakonsumtionen.

I blogginlägget där nyheten presenteras förklarar Chromium-utvecklarna att Chrome för Android nu ska kunna optimera laddningen av webbsidor som säkras över https. De gör det också klart att endast grundläggande information om de webbsidor som ska optimeras skickas till Google. Detta innefattar bara själva webbadressen, och ingen information om innehållet, webbkakor eller inloggningsuppgifter skickas vidare till Google.

De är också tydliga med att de allra mest ingående optimeringarna endast används för extremt långsamma uppkopplingar, så vi kan endast vänta oss att se de största optimeringarna när vi är i utkanten av en mobil uppkoppling där svarstiderna är så långsamma och bandbredden så låg att läget aktiveras. Inte särskilt sannolikt i Sverige där täckning och hastigheter generellt sett är väldigt god, men trevligt att veta att möjligheten finns när krisen uppstår.

Optimering av säkra uppkopplingar över https ska tillkomma i version 73 av Chrome för Android. I dagsläget stöds inte funktionen i IOS-versionen av Chrome, men förhoppningsvis tillkommer det framöver. Detta läge stöds inte heller i Chrome för datorer i skrivande stund. Men för dig som är Android-användare finns det goda anledningar att aktivera databesparande läget nu, det påverkar inte prestanda och det kan spara in på din månatliga datamängd.

Källa: Chromium Blog

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.