EKG-funktionen i Apple Watch kan snart komma till europeiska marknader

Apple har släppt IOS 12.2 som mestadels bjuder på buggfixar. Nya ledtrådar i dokumentationen gör det troligt att EKG-funktionen för Apple Watch kommer till Europa med kommande Watch OS 5.2.

Med Apple Watch Series 4 introducerade Apple en EKG-funktion, men än så länge fungerar den enbart i USA. Efter det nyligen avverkade eventet den 25 mars släppte Apple IOS 12.2 med några nya Animoji, stöd för nya Airpods och ett gäng säkerhets- och buggfixar.

Av dokumentationen till den nysläppta versionen framgår att EKG-funktionen kan komma till nya marknader tillsammans med kommande Watch OS 5.2. Dokumentationen beskriver EKG-funktionen och att den finns i Apple Watch Series 4 med Watch OS 5.1.2 eller senare i USA, men nämner också "icke-amerikanska regioner" och Watch OS 5.2.

IOS 12.2 lägger också till en CE-märkning specifik för EKG-funktionen, vilket gör det troligt att dessa nya marknader inkluderar länder inom EEA-området, vilket inkluderar alla EU-länder och Island, Lichtenstein och Norge.

Watch OS 5.2 betatestas nu och skulle alltså kunna göra EKG-funktionen tillgänglig på fler marknader när den släpps – vilket antagligen sker senare den här veckan.

Källa: 9to5mac