Creative Outlier Air - för dig som saknar In-Ear från Apple

Från ingenstans kommer gamla ljudkortstillverkaren Creative och leverar ett par rimligt prissatta In-Ear-hörlurar med laddningsetui.

Vi hade inte höga förhoppningar på dessa hörlurar, mest för att vi inte riktigt har kopplat ihop Soundblaster-företaget Creative Labs med att göra hörlurar.

Om det berodde på låga förväntningar eller om Creative faktiskt fått alla kompromisser på plats är osäkert men oj där fick vi en audivisuell smocka i öronen. Hörlurarna kostar runt 800 kronor vilket betyder mindre än halva priset jämfört med exempelvis Apple AirPods.

De har dock en enklare konstruktion samtidigt som de har ett betydligt större laddfodral. Men de låter ju betydligt bättre – basen är alldeles lagom och diskanten är tydlig. När vi noterar att mellanregistret inte riktigt levererar till samma nivå är det snarare en positiv upplevelse för annars hade det varit för bra för att vara sant. Att de sitter perfekt, och då menar vi inte nästan perfekt utan perfekt, i våra öron gör så klart sitt för ljudbilden, In-Ear är trots allt In-Ear.

Speltid
Hörlurarna ger 10 timmars timmar och laddfodralet skall hålla ström nog för två uppladdningar vilket totalt ger en speltid på 30 timmar. Detta är dock specifikationer och är lägre om vi har högre volym – men vi har absolut inte behövt ladda dem mycket under våra testar.

I stället för sensorer som på AirPods är här fysiska knappar. Inte lika elegant men det går å andra sidan att höja och sänka volymen genom att hålla knappe på vänster respektive höger hörlur. Vi kan framkalla Siri och byta låt genom knapptryckningar.

Stöd för att leverera Apple Music-formatet AAC utan att göra en omkomprimering rakt in öronen finns. Har du någon annan enhet (host host, Android) med stöd för Qualcomms APTX-format så gäller det samma där.

De är IPX5-klassade vilket betyder att de är testade för att klara att det kommer vätska på dem men däremot är de inte gjorda för att sänkas ner under vatten.

Sammanfattning
Bra ljud för bra pris vilket gör att vi kan rekommendera dessa utan problem. Det enda egentligen negativa är att laddfodralet är lite väl stort men å andra sidan har det USB-C och det är ju trevligt, i alla fall om du har en nyare MacBook eller en iPad Pro och då slipper ha extrasladdar med dig.

Relevanta specifikationer

  • Typ: True Wireless In-Ear (True Wireless är ett annat ord för att de saknar sladd)

  • Speltid: 10 timmar (30 timmar med två laddningar från laddfodralet)

  • Bluetooth: 5.0 och stöd för APTX och AAC

  • Aktivera röstassistenter: Ja

  • Vattentålig: IPX5 (Tåler stänk av vatten men inte att sänkas ner i vatten)

  • Kontroller: En stor knapp på respektive hörlur.

  • Tillverkare tillika köpställe: Creative.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
9 svar

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.