Apple Arcade får sällskap av fem nya spel

Apple Arcade som redan är uppe på över hundra titlar får idag tillökning av ytterligare fem titlar.

Först ut har vi spelet Hogwash som vi har fått testa på plats i London och det är ett multiplayer-spel där man antingen spelar som en bonde eller som en lortig gris. Spelar du som bonden så är målet att hålla rent efter grisarna som springer runt och smutsar ned. Spelar du som en gris så ska du kasta dig ned i lerpölarna och se till att göra så grisigt som möjligt på farmen. Vi ser helt klart att detta kan bli ett roligt spel att möta andra spelare i men än så länge finns det bara en bana så det kan nog tyvärr snabbt bli lite enformigt.

Nästa titel är Lifelike och även det har vi testat men vi vet inte riktigt om vi kan kalla det ett spel utan det är lite mer som att lyssna på harmonisk musik och titta på vackra visuella effekter. Spelet har egentligen inget mål alls och det finns inte riktigt någon början eller slut utan det är mer av visuell och harmonisk resa som faktiskt är rätt trevlig.

I Fallen Knight axlar vi rollen som Lancelot och greppar svärdet i en futuristisk stad där vi får slåss mot ondskefulla bossar. Totalt bjuds det på sex olika nivåer och spelet har flertalet olika slut.

Yaga är ett actionspel som tar oss till den slaviska mytologin där vi spelar som Ivan som till vardags jobbar som smed. I spelet ska vi bygga upp ett rykte genom att antingen vara snälla och inte förgöra våra fiender eller så blir vi istället en iskall mördare genom att förgöra våra motståndare.

Sist ut har vi Tales of Memo som är ett renodlat pusselspel som har hämtat inspiration från det klassiska Memory. Genom att lösa diverse pussel besegrar vi fienden och tar oss vidare i spelet och kommer ett steg närmare att rädda deras hem.