iFixit ger Mac Pro högt betyg när det kommer till reparationer

iFixit brukar varje år ge Apple låga betyg när det kommer till hur enkelt deras produkter går att reparera men Mac Pro sticker ut och får riktigt högt betyg.

Gänget hos iFixit har plockat ned datorn i molekyler och analyserat alla skruvar och delar för att se hur lätt det är att reparera Mac Pro. Totalt så får datorn 9/10 i betyg och det är positivt att få så hög poäng som möjligt. iFixit har dels tittat på hur lätt det är att montera ned datorn och sen även hur lätt det är att själv hitta reservdelar till den. Att den inte fick fullpott beror förmodligen på att de märkte att datorns SSD-disk är kopplad till säkerhetschippet T2 vilket gör att disken inte går att byta själv.

De hittade även en smart och rolig sak i datorn och det är att datorns power-knapp är utrustad med pogo-stift så datorn automatiskt stängs av om chassit tas bort.

Vill ni läsa hela genomgången så kan ni göra det hos iFixit.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.