Apple slutar sälja Sonos med Alexa och Google assistent

Sonos stämmer Google, Apple slutar sälja Sonos-högtalare med röstassistenter, vad händer? Har Apple ett finger med i spelet?

Sonos stämmer Google för stöld av deras patent på smarta högtalare med röstassistent. Sonos argument är att företaget har utnyttjat att de får se tidiga ritningar på deras högtalare - vilket var ett krav från Google för att Sonos skulle få integrera deras musiktjänst till en början. Men nu när Google konkurrerar med egna högtalare har Sonos ångrat sig. Sonos stämmer bara Google men riktar samma anklagelser mot Amazon med deras röstassistent Alexa.

Sonos har förespåtts att komma med en egen röstassistent, men ännu har bolaget inte visat upp något på den fronten. Men nu kanske de blir illa tvungna om de hamnar i konflikt med båda de giganter som förser deras enheter med röstassistenter.

Sonos stödjer Apple AirPlay 2 och Apple Music men är inte direkt integrerat med Siri. Apple väljer dessutom att bara sälja Sonos Play SL som saknar mikrofon och assistenter. Så om det är ett tecken på att Apple har ett finger med i spelet kan vi bara sia om idag. Så detta kan bli spännande att följa.

Källa: 9to5mac