Apple kan tvingas ha utbytbara batterier i iPhone

Det har skrivits mycket om en ny laddningsstandard inom EU, näst på tur tycks vara tvång att kunder enkelt ska kunna byta ut sina batterier själva.

Ett nytt lagförslag inom EU-kommittén föreslår att det inte räcker med en gemensam laddning för att minska elektronikskrotet inom EU, utan föreslår att alla mobiltelefoner ska ha utbytbara batterier för att mobiltelefonens livslängd ska bli längre.

Det skickar oss tillbaka i tiden till mobilens introduktion på marknaden med batterier med knäpp-låsning. Tekniken och batterier har kommit betydligt längre än att faktiskt göra detta nödvändigt. När dagens batterier inte orkar mer så är även tekniken uråldrig. Vi förstår samtidigt hur förslagslämnaren tänker, men den tänker fel enligt oss. Låt oss behålla våra strömlinjeformade mobiler utan luckor och annat som far iväg när, gud förbjuder, vi tappar den i marken.

Detta är en svunnen tid de vill tillbaka till. Undertecknad ser mer negativt som kommer av detta? Tillverkarna skulle behöva kompromissa med designen, mobilen skulle med sannolikhet behöva vara tjockare och vattentätheten skulle gissningsvis försämras. Många byter såklart batterier i sina iPhones själva eller på verkstad, så för dem vore det en klar förbättring. Men vore det värt det, vad tycker du?

Källa: 9to5mac