Nytt på Apple TV+

Idag är det fredag och då får vi nyheter på ATV+. En ny serie och kortfilm tilltalar oss.

Home är en dokumentärserie i nio halvtimmesavsnitt där vi får häpnas och inspireras av världens mest kreativa hem. Vi reser runt jorden men redan i första avsnittet landar vi vid en liten stuga här i Sverige. Påminner mycket om de fruktansvärda serier vi fastnar i framför Discovery, men att detta faktiskt är välproducerat och intressant på riktigt.

Här är vi: saker du behöver veta för att leva på jorden är en kortfilm på 36 minuter riktad till de yngre och baseras på Olive Jeffers bästsäljande barnbok. Berättarrösten görs av ingen mindre än Meryl Streep och i historien får vi följa med den sjuåriga Finn för att lära oss om vår planets underverk.

Skriven av Dennis Klarin

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.