Recension: Spar utrymme på skrivbordet med BackPack från Twelve South

Externa diskar som ligger på skrivbordet är ingen vacker syn men har du en iMac eller en Thunderbolt-skärm så har Twelve South lösningen.

BackPack är en simpel konstruktion men ack så genial om du vill gömma din externa disk istället för att låta den skräpa på skrivbordet. I kartongen får vi en drös med olika skruvar beroende på vilken iMac vi har och det finns även olika fästen beroende på vilken höjd vi vill ha den på.

Har du en lite större hårddisk och är rädd att den skall ramla av hyllan så går det även att montera de vertikala stöden som följer med. BackPack klarar vikter på upp till 1,59 kilo. Konstruktionen är genomgående i stål och väl monterad känns det stabilt och framförallt befriande att slippa se hårddisken på skrivbordet. På sidan har vi även möjlighet att dra kablarna snyggt så inga kablar spretar och syns framifrån.

BackPack är en smart och smidig produkt för dig som helt enkelt vill ha det lite renare på skrivbordet. Att vi dessutom slipper att skruva och ha oss direkt i vår iMac är tacksamt. Det går med lite finess att få plats med en hel del prylar på BackPack och vi blev nöjda med att kunna ha en USB-hubb och två externa diskar på hyllan. Mycket kablar blev det och kanske inte så snyggt där bak, men vem ser det när datorn står mot en vägg?

BackPack har ett rekommenderat pris på 499 kronor och den lilla hyllan går att köpa i silver och svart hos bland annat Lifestylestore.