Microsoft stödjer Epic Games i deras senaste stämningsansökan

Epic Games lämnar in ytterligare en stämningsansökan som riktar sig helt till Unreal Engine och Microsoft backar upp dom. Apple berättar att det finns en enkel lösning.

Epic Games senaste stämningsansökan riktar sig helt mot att Apple hotar Unreal Engine, Epic Games spelmotor som nyttjas av mängder med spelutvecklare. Den här gången ställer sig Microsoft bakom Epic Games i deras stämningsansökan som lämnades in under gårdagen. Microsofts uttalande i ansökan tar upp vilken påverkan det skulle ha mot både spelutvecklare och spelare om Unreal Engine försvann från iOS och macOS.

Epic Games menar att de har sex olika utvecklarkonton till Apples plattformar men att det bara är ett av dom som rör Fortnite, och att Apple endast borde hålla det kontot skyldig och inte övriga. Apples respons är att Epic Games ”behandlar sina konton som ett”. Under dagen kommer det att avgöras om Apple tvingas låta Fortnite komma tillbaka till App Store av domstolen efter Epic Games första stämningsansökan.

”miljoner har också fortfarande tillgång till Epic Games direktbetalning” Även om Fortnite inte finns tillgängligt i App Store just nu, så har de miljoner som tidigare laddat ner spelet fortfarande tillgång till det. Dessa miljoner har också fortfarande tillgång till Epic Games direktbetalning som kringgår App Stores avgifter på 30%. Apple har meddelat Epic games om att bara deras betalningssystem i Fortnite tas bort, så kommer utvecklarkonton och möjligheter till att uppdatera Fortnite och Unreal Engine att stanna kvar. Apple meddelar även att Epic Games kan fortsätta sin rättsliga process mot App Store med kontona kvar i det läget.

Via: 9to5mac

Läs även