Guide: Så lägger du till widgets på hemskärmen i iOS 14

iOS 14 är äntligen här och en av de mest uppmärksammade funktionerna är att vi nu kan ha widgets på hemskärmen.

Vi skulle nog våga påstå att widgets på hemskärmen är den största och mest tydliga förändringen som har gjorts på hemskärmen på väldigt länge. Nu kan vi lägga till informationsbaserade widgets så vi snabbt kan kolla väder, se batteristatus på våra Apple-enheter och mycket mer. Än så länge kan vi inte styra saker via våra widgets utan de är enbart utvecklade för att visa information. Om Apple planerar att ändra detta i framtida uppdateringar återstår att se. För att lägga till en widget på hemskärmen gör du följande:

Håll fingret intryckt på en app på hemskärmen eller på en tom yta på hemskärmen så ikonerna börjar "dansa". Längst upp på skärmen finns nu ett plustecken och genom att trycka där kan vi skapa vår första widget.

När du har hittat en lämplig widget som du känner dig nöjd med så är nästa steg att välja storlek på den. När det är klart så kan du placera ut den på vilken av dina hemskärmar du vill och njuta av din nya hemskärm.

Widgets tar en hel del plats på hemskärmen och därför låter Apple oss även lägga flera widgets på varandra. Det finns två alternativ här och det första kallar Apple "Smart trave". Om du går in och kikar i listan över valbara widgets enligt instruktionerna ovan så finns alternativet "Smart trave". Trycker du på den så kommer du få välja storlek på din widget och sen är den bara att placera på hemskärmen. Smart trave lägger flera widgets på varandra och roterar automatiskt så den mest relevanta informationen visas under dagen.

Alternativ nummer två är att om du har flera widgets på hemskärmen redan i samma storlek så kan du lägga dem på varandra så du kan bläddra bland dem och snabbt få informationen du vill ha.

Lästips:

Det här är nytt i iOS 14

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.