Vi testar blixtsnabb GaN-laddare från Satechi

Att kunna ladda flera prylar snabbt och enkelt är ju alltid trevligt och en bonus är ju om laddaren även är snygg.

Idag skall vi titta närmare på Satechi's 100W GaN PD-reseladdare för att se om den kan göra livet lite enklare för oss.

En design som passar oss perfekt

Är design verkligen något vi behöver prata om när det kommer till en laddare? Absolut. Denna lilla klump full med råstyrka skall precis som andra prylar stå på vårt skrivbord och som en inbiten Apple-nörd måste produkterna matcha våra andra saker. Som tur är vet Satechi att många tänker som undertecknad och har därför klätt laddaren i en rymdgrå härlig färg. På framsidan möts vi av två USB-C-portar och en USB-A-port och vi hittar även en blå, relativt diskret LED-lampa som visar att laddaren är inkopplad i eluttaget.

Det tekniska

Laddaren kommer som sagt med två stycken USB-C-portar och vi kan få en maximal uteffekt på 100W om vi bara använder en port. Använder vi istället båda USB-C-uttagen samtidigt så fördelas det 60W/30W. Det finns även en USB-A-port på en total uteffekt på 12W och laddaren känner automatiskt av vad som är anslutet och fördelar effekten därefter. Men vad menas egentligen med GaN? GaN står för Galliumnitrid och används istället för kisel då det är mer effektivt och genererar mindre värme. Då den inte genererar lika mycket värme så kan de även minska på storleken på den vilket märks tydligt.

Sammanfattning

Vi är smått förälskade i Satechi's 100W GaN PD-reseladdare som gör det renare på skrivbordet och den är perfekt att ha med sig på resor. Att den kan leverera upp till 100W via PD (Power Delivery) är riktigt trevligt och att ladda sin MacBook Pro samtidigt som vår iPad Pro och iPhone fungerar verkligen bra. Att den smälter in fin fint med våra andra Apple-prylar är självklart även det ett stort plus i vår bok. Satechi's 100W GaN PD-reseladdare kostar från 849 kronor och vi kan inget annat än att rekommendera den.

➕ Fördelar

  • Snygg design

  • Snabb laddning

  • Fördelar automatiskt watt till våra enheter

➖ Nackdelar

  • Vi hade gärna velat kunna stänga av LED-lampan på framsidan

  • Hade varit trevligt med en USB-A-port till

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.