Vi tar hand om kabelhärvan med hjälp av Satechi

Som rubriken lyder så tror vi att det finns fler där ute som har det lite trassligt med sina kablar emellanåt och vi tar idag tag i problemet.

Med dagens datorer från Apple är vi inte lika bortskämda med portar som förr i tiden så adaptrar och kablar är ett faktum. Ofta återanvänder vi kablar som vi har hemma och dessa är i många fall lite väl långa och skapar ett onödigt trassel. Så vi gav oss ut på jakt efter lite kortare USB-C-kablar som vi kan ha till vår MacBook Pro. Vår iPhone laddas även med en orimligt lång kabel till vår powerbank när vi är på språng.

Vi fick hem en liten men ack så trevlig kabel ifrån Satechi som kommer med USB-C till USB-C och är endast 25cm lång. Detta passade perfekt för vårt ändamål och vi fick även hem en Lightning till USB-C som även den har en längd på 25cm.

Det blev bättre än vad vi hade kunnat tro då smidigheten med en kortare kabel som inte trasslar ihop sig och lägger sig perfekt i väskan gjorde så livet blev lite enklare. Vi kunde bara lyfta upp vår Macbook ur väskan med våra korta kablar och ansluta direkt. Den lilla externa ssd hårddisken kunde smidigt bara hänga vid sidan och vi slapp den långa kabeln som var alldeles för lång och otymplig innan.

Satechi USB-C till USB-C-kabel

Satechis kabel laddar USB-C-enheter med upp till 100W och har stöd för en dataöverföring på upp till 480 Mbps. Egentligen finns det väl inte så mycket att säga om en liten kabel mer än att det är funktionen den ger oss som är det som gör att vi blir smått förälskade. Att slippa trasslet och även kunna få plats med både vår externa SSD-hårddisk och en USB-C-kabel i fickan utan att något av dem tar upp speciellt mycket plats. Gör att det är så värt att investera i rätt längd på våra kablar.

Satechi USB-C till Lightning-kabel

Denna kabel har en laddning på upp till 60W och en dataöverföring på upp till 480 Mbps och den är Apple MFi-certifierad. Den här korta lightning- till USB-C-kabeln är perfekt när vi behöver koppla en powerbank till vår iPhone när vi är ute och reser. Även här slipper vi långa trassliga kablarna som bara tar upp en massa plats som är helt onödigt.

Sammanfattning

Satechis kablar kommer med en hög kvalitet och det spelar ingen roll hur mycket vi än vrider och vänder på kabeln. Den går i princip inte att ha sönder. Så önskar ni att städa upp i er röra av kablar så rekommenderas dessa starkt. Båda de här kablarna kan ni beställa ifrån Lifestylestore och Satechi USB-C till USB-C-kabel 25 cm kostar 99 kronor medans Satechi USB-C till Lightning-kabel 25 cm kostar 199 kronor.

➕ Fördelar

  • Kvaliten

  • Städar upp vårt tidigare trassel

➖ Nackdelar

  • Hade gärna fått vara ytterligare några centimeter kortare

  • Lightning-kabeln är något dyr

Satechi USB-C till USB-C-kabel samt Satechi USB-C till Lightning-kabel beställer ni enklast direkt via Lifestylestore.