Apple senaste patent skvallrar om trådlös laddning från MacBook Pro

Om detta patent blir verklighet kommer vi att kunna ladda alla våra produkter trådlöst på en MacBook Pro.

PatentlyApple har grävt fram Apples senaste godkända patent som visar hur framtida MacBook Pro-modeller kan innehålla flera sätt att ladda ens övriga enheter trådlöst. I patenten går det att se illustrationer över hur en iPhone och en Apple Watch laddas trådlöst på varsin sida av pekplattan. Detta gör ju ens MacBook lite svår att använda men kan ju vara smidigt om man tittar på en film till exempel.

Apples patent slutar inte där utan visar ytterligare flera placeringar på ovansidan av en stängd MacBook Pro med trådlös laddning. Dessutom visas det hur en MacBook Pro trådlöst laddar en iPad som i sin tur laddar en iPhone som slutligen laddar en Apple Watch. Patent är alltid en ambitiös och osäker indikation på vad vi kommer att få se i framtida produkter. Men med skvaller om att Apple kommer att överge Lightning-porten på iPhone till fördel för MagSafe och trådlös laddning känns det ändå inte helt uteslutet.

Det som dock krävs för att en MacBook Pro ska fungera med trådlös laddning är att höljet kommer att få justeras från att vara helt i aluminium till att använda sig av plast eller glas till dessa laddningspunkter.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson

Det är bara dagar bort tills höstens andra event och vi går igenom vad vi tror kan visas upp av Apple på måndag.

Har du ett par AirPods Pro och har problem med knaster i lurarna? Då kan du ha rätt till gratis reparation.

Inför eventet på måndag har flera rykten cirkulerat om Apples kommande bärbara kraftpaket som tros introducera nästa Apple Silicon-chip.

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Visst är det väl så att vi alltid har för få laddare eller alldeles för många kablar liggandes i stora ormbon? Men vi har kanske hittat en lösning på det.

Tile kommer med en ny produktserie och nya säkerhetsfunktioner, vi har testat Pro, Mate, Slim och Sticker taggarna.