Apple senaste patent skvallrar om trådlös laddning från MacBook Pro

Om detta patent blir verklighet kommer vi att kunna ladda alla våra produkter trådlöst på en MacBook Pro.

PatentlyApple har grävt fram Apples senaste godkända patent som visar hur framtida MacBook Pro-modeller kan innehålla flera sätt att ladda ens övriga enheter trådlöst. I patenten går det att se illustrationer över hur en iPhone och en Apple Watch laddas trådlöst på varsin sida av pekplattan. Detta gör ju ens MacBook lite svår att använda men kan ju vara smidigt om man tittar på en film till exempel.

Apples patent slutar inte där utan visar ytterligare flera placeringar på ovansidan av en stängd MacBook Pro med trådlös laddning. Dessutom visas det hur en MacBook Pro trådlöst laddar en iPad som i sin tur laddar en iPhone som slutligen laddar en Apple Watch. Patent är alltid en ambitiös och osäker indikation på vad vi kommer att få se i framtida produkter. Men med skvaller om att Apple kommer att överge Lightning-porten på iPhone till fördel för MagSafe och trådlös laddning känns det ändå inte helt uteslutet.

Det som dock krävs för att en MacBook Pro ska fungera med trådlös laddning är att höljet kommer att få justeras från att vara helt i aluminium till att använda sig av plast eller glas till dessa laddningspunkter.

Via: PatentlyApple

Skriven av Marcus Larsson

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.