Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples satsning på förnybar energi genererar en hel del ren el

Apple har satsat ordentligt på att bidra till att kunna framställa ren el och idag berättar de hur det har gått.

Totalt har Apple satsat 4,7 miljarder dollar från gröna obligationer för att kunna framställa ren el. I ett pressmeddelande berättar bolaget idag att under 2020 finansierade de sjutton projekt som skall minska koldioxidutsläppen med 921 000 ton om året. Projekten kommer tillsammans generera 1,2 gigawatt förnybar energi. I sitt pressmeddelande säger Lisa Jackson, Apples Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives:

”Apple brinner för att skydda planeten med hjälp av lösningar som stöttar de samhällen där vi är verksamma. Vi har alla ett ansvar att göra allt i vår makt för att bekämpa klimatförändringarna och vår investering på 4,7 miljarder dollar från intäkterna från försäljningen av gröna obligationer är en viktig drivkraft bakom våra satsningar. I slutändan är ren energi en bra affär.”

Bland de olika projekten som Apple har finansierat så har vi ett som inte är allt för långt bort. I närheten av den danska staden Esbjerg hittar vi nu två vindkraftverk som är 200 meter höga som skall producera 62 GWh per år vilket är tillräckligt för att ge ström åt närmare 20 000 hushåll.

Källa: Pressmeddelande

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.