Apples satsning på förnybar energi genererar en hel del ren el

Apple har satsat ordentligt på att bidra till att kunna framställa ren el och idag berättar de hur det har gått.

Totalt har Apple satsat 4,7 miljarder dollar från gröna obligationer för att kunna framställa ren el. I ett pressmeddelande berättar bolaget idag att under 2020 finansierade de sjutton projekt som skall minska koldioxidutsläppen med 921 000 ton om året. Projekten kommer tillsammans generera 1,2 gigawatt förnybar energi. I sitt pressmeddelande säger Lisa Jackson, Apples Vice President of Environment, Policy and Social Initiatives:

”Apple brinner för att skydda planeten med hjälp av lösningar som stöttar de samhällen där vi är verksamma. Vi har alla ett ansvar att göra allt i vår makt för att bekämpa klimatförändringarna och vår investering på 4,7 miljarder dollar från intäkterna från försäljningen av gröna obligationer är en viktig drivkraft bakom våra satsningar. I slutändan är ren energi en bra affär.”

Bland de olika projekten som Apple har finansierat så har vi ett som inte är allt för långt bort. I närheten av den danska staden Esbjerg hittar vi nu två vindkraftverk som är 200 meter höga som skall producera 62 GWh per år vilket är tillräckligt för att ge ström åt närmare 20 000 hushåll.

Källa: Pressmeddelande

Skriven av Marcus Attefors

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.