Recension

Marshall Uxbridge och Emberton - en stannar, en följer med

Marshall är kanske mest kända för att ta fram hörlurar i alla olika klasser, men de har även multiroom-högtalare och idag skall vi titta närmare på två modeller.

Uxbridge

Detta är deras billigaste multiroom-högtalare som installeras enkelt via Google Assistant appen, och man kan använda både Spotify Connect och Airplay2 för att strömma ut musiken ifrån ens iPhone. Det är en högtalare som levererar ett okej ljud med en design som verkligen tilltalar oss. Marshalls ”Rock'n'roll”-stil är verkligen kaxig i sitt utseende.

Uxbridge går att driva både på Wifi och Bluetooth, vilket är en stor fördel om man önskar att kunna bära med ens högtalaren hem till en vän eller när man ska ut och resa. Den paras enkelt ihop med valfri enhet och kostar 2200kr.

Missa inte vår fullständiga video recension på vår Youtube-Kanal

Emberton

Den minsta av Marshalls blåtands-högtalare är en stöttålig och vattentät högtalare som levererar ett helt ok ljud. IPX7 klassificering och tjugo timmars batteritid är något som verkligen uppskattas. Ljudmässigt levererar den ungefär som vilken bluetooth-högtalare som helst i den här prisklassen och storleken.

Emberton kostar 1600kr och det här är en högtalare som är tänkt till filten på stranden mer än att användas till festen. Vi får ett ljud som sprids i 360 grader då den har högtalare både på framsidan och baksidan.

Sammanfattning

Vi får två högtalare som kommer med en härlig design i ”Rock'n'roll”-anda och ett ljud som vi hade hoppats kunde vara bättre. Speciellt Uxbridge borde leverera bättre ljud om man ser till prislappen. Emberton kan man sänka ner i vattnet 1 meter i upp till 30 minuter vilken är en stor fördel om olyckan skulle vara framme. Speciellt när den tas med till stranden.

➕ Fördelar

  • Enkel Installation av båda högtalarna

  • Airplay2 (Uxbridge)

  • Designen av båda

  • Batteritiden (Emberton)

  • IPX7 (Emberton)

➖ Nackdelar

  • Ljudet kunde varit bättre

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Apple har presenterat höstens iPhone-modeller och vi har försökt plocka ut lite vad som skiljer modellerna åt.

ZAGG lanserar idag flera olika skärmskydd för Apples nya modeller samt tio olika mobilskal för iPhone 13-serien

Det är sällan Apple pratar om AirPods på sitt event utan oftast skickar de ut ett pressmeddelande och sedan går de att beställa.

iPhone 13-serien ser ut att bli riktigt lovande med nya filmlägen och förbättrad optik och även sensorpanelen har krympt.

Då var höstens event avklarat och är vi nöjda eller ville vi ha mer? Macradion går igenom allt som presenterades.

De nya iPhone 13 Pro-modellerna stöder 4K ProRes-videoinspelning, men det finns en hake om du vill fånga video i högsta kvalitet - du behöver en ‌iPhone 13 Pro‌ eller Pro Max med minst 256 GB lagringsutrymme.