Recension

Marshall Uxbridge och Emberton - en stannar, en följer med

Marshall är kanske mest kända för att ta fram hörlurar i alla olika klasser, men de har även multiroom-högtalare och idag skall vi titta närmare på två modeller.

Uxbridge

Detta är deras billigaste multiroom-högtalare som installeras enkelt via Google Assistant appen, och man kan använda både Spotify Connect och Airplay2 för att strömma ut musiken ifrån ens iPhone. Det är en högtalare som levererar ett okej ljud med en design som verkligen tilltalar oss. Marshalls ”Rock'n'roll”-stil är verkligen kaxig i sitt utseende.

Uxbridge går att driva både på Wifi och Bluetooth, vilket är en stor fördel om man önskar att kunna bära med ens högtalaren hem till en vän eller när man ska ut och resa. Den paras enkelt ihop med valfri enhet och kostar 2200kr.

Missa inte vår fullständiga video recension på vår Youtube-Kanal

Emberton

Den minsta av Marshalls blåtands-högtalare är en stöttålig och vattentät högtalare som levererar ett helt ok ljud. IPX7 klassificering och tjugo timmars batteritid är något som verkligen uppskattas. Ljudmässigt levererar den ungefär som vilken bluetooth-högtalare som helst i den här prisklassen och storleken.

Emberton kostar 1600kr och det här är en högtalare som är tänkt till filten på stranden mer än att användas till festen. Vi får ett ljud som sprids i 360 grader då den har högtalare både på framsidan och baksidan.

Sammanfattning

Vi får två högtalare som kommer med en härlig design i ”Rock'n'roll”-anda och ett ljud som vi hade hoppats kunde vara bättre. Speciellt Uxbridge borde leverera bättre ljud om man ser till prislappen. Emberton kan man sänka ner i vattnet 1 meter i upp till 30 minuter vilken är en stor fördel om olyckan skulle vara framme. Speciellt när den tas med till stranden.

➕ Fördelar

  • Enkel Installation av båda högtalarna

  • Airplay2 (Uxbridge)

  • Designen av båda

  • Batteritiden (Emberton)

  • IPX7 (Emberton)

➖ Nackdelar

  • Ljudet kunde varit bättre

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Mathias Severyd

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.