Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple visar upp en helt omgjord iMac

Attefors stund är här och Apple har lyssnat - en helt omgjord iMac är äntligen här.

Nya iMac har en helt ny kantig design och kommer i sju olika färger och drivs av Apple Silicon. Nya iMac har gått på hård diet och är nu 11,5 millimeter tunn, ungefär 50% tunnare än den gamla designen. Skärmen har gått upp från 21,5" till 24 tum och har en 4,5K-skärm med stöd för True Tone och en antireflex. Längst upp i mitten hittar vi en 1080p FaceTime HD-kamera och med hjälp av M1 så skall de tillsammans leverera den bästa kameran någonsin i en Mac.

Det är även den bästa micken någonsin i en Mac och den kommer kunna filtrera bort bakgrundsljud. När det kommer till det inbyggda ljudet så är nya iMac utrustad med en sex högtalare som har stöd för spatial audio och Dolby Atmos. Nya iMac vaknar upp nästan omedelbart och CPU-prestandan är upp till 85% snabbare än den tidigare 21,5-tummaren. På baksidan hittar vi två Thunderbolt-portar och två USB-C-portar en ny strömkabel som även skickar ethernet.

Vi får även ett helt nytt tangentbord med Touch ID så vi kan låsa upp vår iMac direkt utan att behöva använda Apple Watch eller lösenord. Tangentborden kommer i en rad nya färger och även så Magic TrackPad och Magic Mouse.

iMac med en sju-kärnig GPU börjar på 15 995 kronor och då kommer den med 8GB RAM, en 256 GB SSD, Magic Keyboard och Magic Mouse vill du ha iMac med med en åtta-kärnig GPU börjar den på 18 495 kronor och kommer med 8GB RAM en 256 GB SSD och Magic Keyboard och Magic Mouse ingår. De går att beställa från och med den 30 april och blir tillgänglig i mitten av maj.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
39 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.