Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EarFun Free 2 - bra ljud behöver inte kosta mer

EarFun är ett relativt nystartat företag vars enda mål är att ge oss bra ljud för lite pengar och med Free 2 så tycker vi att de har lyckats.

Innan år 2016 och AirPods blev en meme över hela internet så köpte jag kontinuerligt nya hörlurar då min oönskade superkraft var att göra sönder sladden. Efter att AirPods blev en superhit gick det att se en framtid där budget-alternativ till dem skulle finnas att köpas i butiker vid snabbt behov istället för dessa trådade hörlurar. EarFun har äntligen sett till att den framtiden är nu med kvalitet för lite pengar.

Det man får

Vi går snabbt igenom förpackningen som innehåller allt som man förväntar sig; hörlurarna, tre storlekar av öronproppar, laddningsfodral, USB-C-kabel för laddning och instruktionsmanual. Det är lite större modell hörlurar som påminner mycket om Samsungs Galaxy Buds+ och det tunna gummit i öronpropparna påminner mycket om AirPods Pro och ger ytterst lite tryck och känns tillräckligt behagliga att kunna bäras i timmar. Laddningsfodralet är ungefär lika stort som till AirPods Pro och allt är i svart färg.

Det man får som gör skillnad

Det tekniska som dessa innehåller är verkligen imponerande med prislappen och låt oss presentera vad man får med sina EarFun Free 2:

 • Bluetooth 5.2 med Qualcomms energisnåla chip QCC3040

 • 60ms Super Low Latency Mode för film och spel

 • Qualcomm aptx Audio Technology

 • IPX7 vattenresistens

 • Kontroll för röstassistent

 • 30 timmars speltid med 7 timmar i hörlurarna och 23 timmar i laddningsfodralet

Läs även: EarFun Free Pro - för mycket för pengarna? En imponerande lista för hörlurar som bara kostar 500 kronor och även om det är svårt att klaga med en så låg prislapp så saknar man vissa funktioner. Hörlurarna känner inte av om de sitter i öronen och pausar därför inte musiken om man tar ut dem. Detta måste man använda Touch-styrningen för att göra och även om EarFun vill kalla det en "intuitiva Touch-kontroller" kommer man alldeles för lätt åt olika kontroller.

Bara av att peta in dem i öronen kan man starta Siri eller deras låglatens-läge vilket blir en hackig lyssning om luren är mer än 30 centimeter ifrån hörlurarna - exempelvis fickan. Men utan detta läge så håller sig kontakten stabil och du kan lätt befinna dig 10-15 meter från telefonen utan att ljudet hackar och samtal klarar dessa utan bekymmer med en godkänd mikrofon.

Ljudet man får

Dessa saknar aktiv brusreducering men lyckas ändå med en någorlunda passiv brusreducering tack vare att hörlurarna stänger ute så mycket ljud med sin passform. Detta medför dock en risk om man är dålig på att titta sig omkring när man är ute på sin promenad. Ljudet är förvånansvärt bra och trycket i basen i dessa små hörlurar är verkligen imponerande. De lyckas hålla diskant på en nivå utan att det skär sig och ljudet är dynamiskt och medryckande när man lyssnar på sin musik. Trycket i basen gör att dessa lurar är perfekt för ett gympass när man behöver en extra push och det skadar ju inte att de har IPX7 för det ändamålet. Det tåls att upprepas att dessa kostar 500 kronor och då är det även ett riktigt bra ljud i dessa hörlurar.

Sammanfattning

EarFun har verkligen gjort ett par imponerande budgetlurar som passar alla väder och även om vissa små finesser saknas är det verkligen väl paketerat. Ljudet kommer inte göra någon missnöjd och med allt annat tekniskt som ingår är det nog inget på marknaden som kan vara i närheten vad Earfun Free 2 erbjuder i denna prisklass.

➕ Fördelar

 • Ljudet imponerar - speciellt bas

 • Vattentäta

 • Bra passform

➖ Nackdelar

 • Touch-kontroller är lätta att komma åt av misstag

 • Ingen medhörning gör att man får se upp i trafik

Tillverkare: Earfun
Produkt: Free 2
Laddning: USB-C och trådlös laddning
Ingår: USB-C kabel, tre storlekar gummiproppar
Batteritid: 7h hörlurar 23h laddningsfodral
Övrigt: Low latency mode, touch-kontroller, aktivera röstassistenter
Pris: 49.99 Euro/Dollar

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.