iOS 15 låter oss stänga av nattfoto för alltid

Sommaren börjar lida mot sitt slut och höstens Apple-fest av både hårdvara och mjukvara närmar sig med stormsteg.

Igår släpptes beta sex av iOS 15 till utvecklare och det bjöds på några ändringar som många nog kommer uppskatta. Det första är att vi nu i inställningarna till kameran kan välja att stänga av nattläget i vår iPhone för alltid om så önskas. Nattläget är fantastiskt för att knäppa en bild i dåligt ljus men det tar en liten stund för bilden att tas så för de ivriga kan det vara värt att stänga av.

Något annat som är nytt är att det nu går att välja om adressfältet i Safari skall vara i botten eller i toppen av skärmen. I de första beta-versionerna var den bara i botten men nu går det alltså att välja själv. iOS 15 kommer gissningsvis lanseras i slutet av september i samband med ny hårdvara.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.