Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Priset på en iPhone kan öka i slutet på året

Har du försökt få tag på ett grafikkort, Xbox eller ett Playstation 5? Ja, då vet du att det inte är den lättaste uppgiften. Det vet Apple med, därför väntas årets iPhone-modeller få en prisökning.

Enligt en rapport så planerar TSMC, de som tillverkar Apples processorer, att höja priserna med runt 20 procent och detta påverkar inköpskostnaderna för bland annat Apple. Prishöjningen väntas träda i kraft i januari nästa år.
Anledningen till att de höjer priserna sägs vara TSMC’s avancerade teknologi och tillverkningsprocess, även svårigheter att få fram material till chippen har påverkat beslutet.

För att kompensera för prishöjningen ryktas Apple höja priset på på nästa generation iPhone-modeller. Hur stor prisökningen kommer bli vet vi fortfarande inte men andra tillverkare har höjt sina priser med 5-10 procent i år för att kunna fortsätta gå med vinst. Eftersom att prishöjningen träder i kraft nästa år så kommer ordrar planerade att slutföras i redan i december påverkas av det högre priset. Detta kan i sin tur eventuellt även ha en effekt på andra produkter i Apples line-up.

Om vi ska tro på ryktena så kommer iPhone 13 att leverera relativt små förändringar på enheten men med en snabbare processor, mindre flärp och förbättringar till de olika kameralägena.

Är du beredd att ta fram den stora plånboken eller väntar du ytterligare ett år med att uppgradera?

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Macrumors

Skriven av Anders Johansson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.