Priset på en iPhone kan öka i slutet på året

Har du försökt få tag på ett grafikkort, Xbox eller ett Playstation 5? Ja, då vet du att det inte är den lättaste uppgiften. Det vet Apple med, därför väntas årets iPhone-modeller få en prisökning.

Enligt en rapport så planerar TSMC, de som tillverkar Apples processorer, att höja priserna med runt 20 procent och detta påverkar inköpskostnaderna för bland annat Apple. Prishöjningen väntas träda i kraft i januari nästa år.
Anledningen till att de höjer priserna sägs vara TSMC’s avancerade teknologi och tillverkningsprocess, även svårigheter att få fram material till chippen har påverkat beslutet.

För att kompensera för prishöjningen ryktas Apple höja priset på på nästa generation iPhone-modeller. Hur stor prisökningen kommer bli vet vi fortfarande inte men andra tillverkare har höjt sina priser med 5-10 procent i år för att kunna fortsätta gå med vinst. Eftersom att prishöjningen träder i kraft nästa år så kommer ordrar planerade att slutföras i redan i december påverkas av det högre priset. Detta kan i sin tur eventuellt även ha en effekt på andra produkter i Apples line-up.

Om vi ska tro på ryktena så kommer iPhone 13 att leverera relativt små förändringar på enheten men med en snabbare processor, mindre flärp och förbättringar till de olika kameralägena.

Är du beredd att ta fram den stora plånboken eller väntar du ytterligare ett år med att uppgradera?

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Macrumors