Apple förvärvar streamingtjänsten Primephonic

Apple Music har nu blivit lite större då Apple har förvärvat streamingtjänsten Primephonic.

Apple meddelar idag via ett pressmeddelande att de har förvärvat streamingtjänsten Primephonic som enbart erbjuder klassisk musik. I och med förvärvet kommer Apple Music-prenumeranter få tillgång till Primephonics spellistor och inom ett par månader kommer även en utökad sökfunktion där man kan söka efter kompositör och repertoar. I sitt pressmeddelande säger Thomas Steffens, Primephonics medgrundare och vd:

"Tillsammans inför vi nya fantastiska funktioner för klassisk musik i Apple Music, och inom en snar framtid kommer vi att kunna erbjuda en särskild upplevelse för klassisk musik som sannerligen kommer att vara den bästa i världen. Att ta det bästa från Primephonic till Apple Music-prenumeranter är en oerhörd utveckling för branschen för klassisk musik”

Nästa år kommer Apple lansera en app enbart för klassisk musik och från och med idag tar Primephonic inte emot nya prenumeranter och tjänsten som helhet tas ur bruk den 7 september. Samtliga betalande Primephonic-kunder kommer att få sex månader gratis Apple Music.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Pressmeddelande