Rykte: MacBook Pro med M1X lanseras om några veckor

Det är dåliga tider att köpa Mac-datorer just nu, M1 börjar bli lite "gammal" och eventet närmar sig. Men en lansering kan vara närmare än vi trott.

Imorgon kommer Apple hålla låda och många rykten pekar på att vi enbart kommer att få se iPhone 13-serien samt Apple Watch Series 7-serien. Men Mark Gurman tror att Apple kommer att hålla låda igen i oktober och visa upp en MacBook Pro på 14-tum samt en MacBook Pro på 16-tum och att dessa kommer lanseras strax efter. Han skriver att Apple kommer att slopa TouchBar på de nya modellerna och istället har vi fysiska knappar i översta raden. De kommer även utrustade med en mini-LED-skärm, M1X-chippet och MagSafe kommer tillbaka.

Förhoppningsvis kommer M1X klara att driva två externa skärmar, något som dagens MacBook Pro-serie inte klarar utan en docka. MagSafe-lösningen kommer gissningsvis bli något liknande som vi har på nya iMac och med lite tur så kanske de behåller alla USB-C-portar och lägger till MagSafe. Då skulle vi slippa "offra" en USB-C-port för laddning och kan använda den för annat.

Via 9To5Mac, Bilder: Twitter