iPad mini kommer med en helt ny design

Apple har nu visat upp en ny version av iPad Mini med en helt ny design som har samma formspråk som iPad Pro.

Nya iPad mini har en mer kantig design som vi känner igen på både iPhone, iPad Air och iPad Pro. Skärmen på iPad Mini har gått från 7,9" till 8,3" tack vare att Apple har slopat mycket av dö-ytan som tidigare modeller har haft. Den har även Touch ID i i låsknappen precis som vi har på iPad Air och en helt ny mer ljusstark skärm. Apple har även slopat lightning-kontakten och istället har den USB-C.

iPad mini får ett enormt prestandalyft med det nya A15 Bionic-chippet, vars strömsnåla utformning bidrar till att batteriet räcker hela dagen.1 Den sexkärniga processorn ger ett 40-procentigt prestandalyft och den femkärniga grafikprocessorn ger ett 80-procentigt lyft i grafikprestanda jämfört med föregående generation iPad mini. A15 Bionic på iPad mini klarar till och med de mest krävande uppgifterna – från grafiskt överdådiga spel till proffsappar som används av bland annat designer, piloter och läkare. Med sin kraftfulla prestanda och kompakta design är iPad mini det ultimata verktyget som användaren kan ta med sig var som helst.

iPad mini har stöd för 5G och den kommer i totalt fyra olika färger, rosa, stjärnglans, lila och rymdgrått. När det kommer till optiken så har iPad mini en 12MP-kamera på baksidan och kan spela in i 4K med HDR samt har stöd för Center Stage där kameran följer personen i bilden. Det är även helt nya högtalare och den kommer ha stöd för andra generationens Apple Pencil som fästs med magnet på sidan av enheten.

Nya iPad mini finns att beställa från och med idag på Apple Store och i Apple Store-appen. Wi-Fi-modellerna av iPad mini kostar från 5 995 kronor och Wi-Fi + Cellular-modeller kostar från 7 795 kronor. Nya iPad mini i konfigurationer med 64 GB och 256 GB.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.