Bloomberg: Apple vill låta CarPlay styra ännu mer saker i din bil

CarPlay är rätt trevligt och börjar dyka upp i allt fler nya bilar men i framtiden kan vi kanske styra ännu mer saker via det.

Bloomberg rapporterar idag om att Apple smusslar med ett projekt som de kallar "IronHeart". CarPlay har på senare tid fått lite trevliga appar för parkering, vi kan kontrollera musik och även välja bland lite olika navigatorer. Men projekt IronHeart kan ta det hela ett steg längre och låta oss styra ännu fler saker i bilen. Personer hos Apple som är involverade i projektet har sagt att vi i framtiden kommer kunna styra temperatur och fläkt, stolar, se hastighetsmätare, bensinmätare och mycket mer på bilar som har stöd för CarPlay.

Enligt Bloombergs källor så är projektet i ett tidigt skede och det kan bli en utmaning att få biltillverkare att låta Apple ta del av nyckelfunktioner som biltillverkaren har tagit fram. Men vi håller tummarna att det går bra för Apple att sälja in detta sen då det hade varit väldigt trevligt att kunna styra det mesta i bilen direkt från CarPlay.

Källa: Bloomberg