Apple vill få fler unga att programmera

Europe Code Week börjar den 9 oktober och pågår till den 24 oktober. För att fira har Apple nu släppt nya kodningsresurser för yngre barn.

Apple har idag presenterat nytt material för grundskoleelever och lärare inklusive en ny aktivitetshandledning "Alla kan programmera för barn" som utökar programmeringsresurser från förskolan till högskolan. "Alla kan programmera för barn" är en kompletterande del till Apples befintliga läroplan och Swift Playgrounds-appen och kan hjälpa lärare och familjer att introducera programmering under elevernas första år. För lärare finns det en ny övning i inkluderande appdesign som man kan testa på och den skall ge eleverna en introduktion till kodningsvärlden och apputveckling.

I sitt pressmeddelande lyfter Apple fram några framgångshistorier om tidigare användare av programmet "Alla kan programmera".
En av dessa är Ben Robinson från London som lärde sig själv hur man kodar med Apples "Alla kan programmera"-program när han var 13 år. Han kämpade med panikattacker och programmeringen hjälpte honom att fokusera på något annat än sin ångest.

Låter det intressant kan du läsa mer om det nya materialet från Apple här
och här hittar du mer om Ben och Lyndsey.