Apple bjuder in till event den 18 oktober

Det har länge ryktats om att nya MacBook Pro-modeller med ett helt nytt M1X- eller M2-chip ska lanseras denna höst och nu kan det finnas ett datum.

Apple har idag skickat ut en inbjudan för event den 18 oktober klockan 19.00 svensk tid och många tror att det kan vara nya Mac-datorer som kommer att vara huvudrollen. M1 tog alla med storm förra året då det bevisade sig vara lika kraftfullt som energisnålt och nu kan det alltså vara dags för nästa version. Namnet detta chip har fått i media har varit både M1X eller M2 och kommer troligtvis finnas i kommande MacBook Pro-modeller som många tror kommer presenteras under detta event tillsammans med förfinad design och nya portar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Även en Mac mini Pro kan vara aktuellt för eventet som kan ta över för nuvarande modell i mörkgrå kulör. Eventet Unleashed demonstrerar tydligt något som rör sig ultrasnabbt genom rymden tillsammans med namnet som pekar mot att något ska ”släppas löst” vilket alldeles säkerligen är ett nytt kraftfullt Apple Silicon-chip.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.