Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Granskning: Med Belkin i bilen

<img src="http://min.ipod.se/erik/belkin_hela.jpg" border="1" />

På sista tiden har det kommit många avancerade lösningar för bilen och iPoden. Har du inte möjlighet att använda dem finns det en enklare metod. Kasettadapter, hållare och billaddare är kodorden.

Belkin tillverkar alla dessa produkter. Vad vi har titta närmare på är billaddare/line-out-enheten Auto Kit for iPod w/ Dock Connector, deras kasettadapter och så en snegling på hållarna.

Laddaren är en fin liten sak. Den har line out med variabel volym och kopplas till iPodens dock-kontakt. Från line-outen kopplas en sladd till bilstereons (eventuella) "line in"-port. Nu är det inte många bilstereos som har en sådan port, men då kan du använda en kasettadapter.

<img src="http://min.ipod.se/erik/belkin_kasett_laddare..." border="1" />

En kasettadapter stoppas in som ett kasettband med en kabel från adaptern till iPoden. Belkin har en sådan modell som är en helt vanligt kasettadapter förutom att den är vit. Den fungerar helt godkänt, förutom ett störande ljud som uppstår när rullarna från kasettadaptern rullar mot läsarna i spelaren.

Om du sedan vill ha iPoden lite uppstyrt placerad kan du använda Belkins olika typer av hållare. Det enklaste är kanske de som placeras i mugghållarna. De ser ut som en mugg och från dem går sedan en hållare upp som håller fast iPoden i en fin vinkel. Belkin har även en hållare som kan fästas antingen i bältet eller med en klistergrej på instrumentbrädan.

Paradoxalt kan det alltså vara lättare att koppla in en iPod i en bil med en gammal stereo än i en ny med cd-spelare. För dessa finns det som sagt flera andra lösningar, t ex från Alpine.

<img src="http://min.ipod.se/erik/belkin_bilen.jpg" border="1" />

Som ni ser på bilden blir det en riktig röra med alla sladdar. Om iPoden stadgas upp med en hållare kan jag tänka mig att det blir mer ordning och reda.

<b>Sammanfattning</b>
Om du åker mycket bil med iPoden kan jag rekommendera Belkins billaddare. Och kasettadaptern funkar helt OK om du hyr bil eller dylikt. Det är bara att plugga in och trycka gasen i botten!

Läs mer på Belkins hemsida.

Handla hos Apple store!

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.