Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Apple In-Ear Headphones

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/in_e..." border="1" />

Apple In-Ear Headphones är snygga. De är förhållandevis billiga. Många vill ha dem. Men är de särskilt bra egentligen?

Apple In-Ear levereras i en snygg vit förpackning som andas iPod. I förpackningen finns en bruksanvisning och garantisedel och ett etui för hörlurarna och de tillhörande pluggarna. Det är snyggt.

Sladdarna från lurarna ner till "huvudsladden" där de går ihop är tunna och dåligt isolerade. Resultatet blir att skrap från sladd mot jacka går in i öronen och stör musiken.

Lurarna passas in i öronen med de medföljande munstuckena i gummi. Det finns tre storlekar. Dessa lurar är gjorda för att sluta tätt, eftersom de är in-ear-lurar. Men problemet är att dom inte sluter tätt alls.

Lurarna sitter fast mycket bättre än originallurarna, men eftersom de inte sluter tätt blåser basen bort så fort du får annat ljud runtomkring, t ex om du går i trafiken.

Passformen gör det hela till en tråkig ljudupplevelse. Men jag följde ett tips av en användare här på iPod.se och bytte ut öronpluggarna mot de som följer med shure e2c (ska även fungera med de från Sony Ex-71). Då blev det annat ljud i skällan. Det är så här dessa lurar ska låta, men tyvärr gör de inte det med originalmunstyckena.

Ljudet då?
Diskanten är otydlig och odefinierad. Jag saknar "krispighet". Mellanregistret är kraftfullt men även här en aning odefinierat. Basen är kraftfull. Röståtergivning blir fin.

För lurar i denna prisklass är ljudet helt klart godkänt. Men det förutsätter att du får lurarna att passa eller byter ut munstyckena. Annars kan du räkna med frustration när basen helt försvinner i trafikbuller eller skrikande barn på tåget.

Lurarna är grymt snygga och de vita sladdarna signalerar iPod. Men tyvärr är munstyckena som följer med för dåliga. De sluter inte tätt och därför kommer inte lurarnas kvalitéer fram.

Om du byter pluggarna får du ett bra ljud i ett par vackra lurar, men det ska inte krävas att "modda" ett par lurar för att få fram bra ljud. Därför blir betyget bara en tvåa.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/in_e..." border="1" />

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1">

Köp In-Ear Headphones hos Apple store!

Tack till Kaveh Nowroozi för att han ville låna ut sina lurar till iPod.se för test.

Dessa låtar har jag använt för att testa lurarna:
Dr Dre - The Watcher
Metallica - The Shortest Straw
Daft Punk - Around the world
Susanne Rosenberg m fl - Till Betlehem mitt hjärta ilar
Drottningholms barockensemble - Vivaldis "De fyra årstiderna"

Kommentarer
28 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.