Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Test av Koss Pro 3aa

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/3aa_..." border="1" />

Koss Pro 3aa är en silvrig lur med slutna kåpor. Den andas exklusivitet och kvalitet. Priset ligger runt 700 kronor. Här kommer ett kort men koncist test av denna stabila lur.

Min ambition var att testa en riktigt bra lur när jag beställde dessa lurar. Som sagt så andas de kvalitet.

Passformen är bra, förutom att även dessa lurar är för små för mig, bågen är för kort. Men det fungerar. Om du har en mer normal huvudstorlek kan jag tänka mig att de passar bättre. Lurarna är slutna, de lanseras som studiolurar. Då är det viktigt att de inte läcker något ljud. Tyvärr blir öronen väldigt varma efter ett tag.

När det kommer till ljudtest.
Bas: Här svarar lurarna på ett bra sätt. Luftigt men samtidigt fett.
Mellanregister: Ingen anmärkning. Bra!
Diskant: Något tam, saknar den riktiga tydligheten. Men det ska sägas att det är det lilla.

Generellt kan sägas att jag skulle vilja ha en mer nära känsla. Lurarna lägger till en känsla av att ljudet sker i ett större rum. Jag uppskattar det som snäckorna från shure ger, att varje ljud känns nära. Det saknas i dessa lurar.

Trots detta tror jag inte att ljudet kommer att göra någon besviken. För detta pris ger de ett bra ljud.

Jag har testat lurarna på ett tåg, och de isolerar sådär bra. Bråkiga barn i kupén kräver att du vrider upp lite. Som iPodlurar betecknat är de lite för stora och klumpiga, kanske passar de bättre som en finlyssningslur hemma. Jag tycker att ljudisoleringen är lite för klen för att motivera att man ska ta med dom på en tågresa/flygresa. Där är ljudisoleringen viktig.

Lurarna är förhållandevis tungdrivna till din iPod. Ska du använda dessa lurar kan det vara en fördel att "uncappa" iPoden, d v s ta bort spärren av volymen. De är också förhållandevis stora och tunga.

Sammanfattning:
Dessa lurar har ett mycket bra ljud. Passformen är bra, förutom att du kommer att bli varm om öronen efter ett tag. De känns robusta. Om du uppskattar att gå med stora lurar på stan kan dessa lurar vara ett klipp för dig. Annars tycker jag att dessa lurar är för tungdrivna och stora för att för passa till iPod.

<img src="http://www.ipod.se/nyhetsbilder/svanerik/3aa...." border="1" />

-
* Öronen blir varma efter en stunds lyssning
* Klumpiga för att använda till iPod

+
* Bra ljud, kraftfull bas
* Robusta

<img src="http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test..." border="1" hspace=5/>

Koss Pro 3aa på Pricerunner

Vi tackar PCB Distribution som bidrog med lurarna för test.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.