Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

SendStation PocketDock

<br><center><img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/pocketdock/pocketdock1.jpg></center>

Den enda nackdelen med tredje generations iPod är väl egentligen att den saknar en vanlig standardiserad FireWire-anslutning. Den tunna designen har medfört att Apple mer eller mindre tvingats utveckla en egen, avlång utformning av FireWire-porten på iPodens undersida. Varför är detta en nackdel? Jo för att vanliga FireWire-sladdar är betydligt mer vanliga än den specialvariant som Apple utvecklat till iPod. Vill du exempelvis använda iPod som en bärbar lagringsenhet mellan flera datorer måste du hela tiden ha med dig den speciella FireWire-sladden som följde med din iPod. Du kan inte som ägare av en äldre iPod använda vilken sladd som helst.

<center><img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/pocketdock/pocketdock3.jpg></center>

Tyska SendStation har lösningen på problemet. PocketDock är en adapter som gör det möjligt att ansluta en helt vanlig FireWire-sladd till din tredje generations iPod. Egentligen är varken speciellt märkvärdig eller revolutionerande, men håll med om att det är väldigt smart. Riktigt smart är det för dig som använder specialtillbehör som tidigare inte varit kompatibla med din nya iPod. Det kan exempelvis röra sig om laddaren som du har i bilen, dessa pluggas in i cigarettändaruttaget och har vanligtvis en FireWire-kontakt i andra ändan. Genom att koppla en PocketDock mellan kan går det numera bra att ladda iPodens batterier även i bilen.

<center><img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/pocketdock/pocketdock2.jpg></center>

Pocket dock är liten nog för att rymmas i fickan. Är du inte rädd för att slarva bort den så kan du i princip ha med dig den jämt och ständigt. En liten nackdel är dock att den inte har någon form av enkelt skyddshylsa i plast. Ett litet etui för att skydda kontakterna vore önskvärt. Kvalitetsmässigt känns produkten helt OK. Samtliga bilder på PocketDock från SendStation är 3D-rederade modeller. Utifrån dem är dem är det relativt svårt att bedöma kvaliteten. Men med adaptern i handen kan man lugnt konstatera att det inte rör sig om någon billig plastprodukt. Har du en tredje generations iPod är det inte bortkastade pengar att satsa på en PocketDock från SendStation.

<center><img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/pocketdock/pocketdock4.jpg></center>

Information
Tillverkare: Sendstation
Beskrivning: FW-adapter för iPod 3G
Pris: 199 kr exkl. moms, 249 kr inkl. moms (Macoteket)

Omdöme
+Liten
-Saknar etui

Betyg
<img src=http://99mac.se/testlabbet/pics/logo/web/test4.gif>

En helt OK produkt. Hade varit en solklar 5:a om den varit några kronor billigare och levererats med någon form av skyddsfodral.

Länkar
http://www.sendstation.com/

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.