Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPod.se testar Muji Cardboard Speakers

Japanska designvaruhuset Muji erbjuder trevliga gör-det-själv högtalare i kartong. 99mac har testat om dom passar iPod.

Muji erbjuder normalt produkter med strikt och enkel design. Mycket aluminium och genomskinligt plexiglas är typiskt för företaget. Under ett besök i Paris förra veckan passade vi på att köpa in dessa Cardboard Speakers förpackade i en platt genomskinlig gummificka.

Installationen är simpel. Öppna plastfickan och ta ut dom två kartongbitarna som snart ska bli ett par högtalare. Vik enligt enkla 1-2-3-4 instruktioner och två minuter senare har du kubformade högtalare där varje sida är 8cm.

Efter montering ansluter vi högtalarna till en iPod och genast möts vi av välljud av begränsad typ. Med iPod på högsta volym lyckas vi få till en ljudnivå som fungerar i kontorsmiljö men definitivt inte för partaj. Ljudet smakar kartong och saknar både bredd och bas - låter som bilhögtalare i en Volvo Amazon ungefär.

På grund av materialvalet tror vi att det blir svårt att montera och ta isär högtalarna alltför ofta utan att kartongen ger vika. 10-20 gånger är nog inte något problem men där går nog gränsen gissar vi. Kartong är brandfarligt får vi veta och i den tvåspråkiga manualen framgår att högtalarna inte är kompatibla med cigaretter, ljus eller distortion (!). Citat: "Do not use it with the sound distorted for a long time. Speakers may overheat and cause fire".

Slutsats

Kul produkt av engångskaraktär. Roligt att bygga ihop men inte lika roligt att använda i längden. Perfekt present för den som har allt? Lågt pris räddar produkten ifrån en 1:a.

Information

Tillverkare: Muji (Pioneer Design Corporation står som fabrikant)
Pris: €32 eller cirka 300kr inkl moms.

MujiOnline

Kommentera

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.