Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99mac granskar: Nikon D70

99mac fick chansen att titta närmare på nya Nikon D70 på CEBIT-mässan i Hannover. Modellen utgör lillebror till D100 och har tagits fram extra snabbt för att möta konkurrensen ifrån Canons billiga digital-SLR EOS 300D.

Spontant känns kameran väldigt komplett för sin prisklass - man får en SLR med 6.1 megapixel upplösning som är välgjord och av en känd och anrik tillverkare som Nikon. Kameran väger bara 595 gram utan batteri och minneskort men har ändå en rejäl känsla i händerna.

Nikon D70 - klicka här för närbild

Vi tycker att både menyer och reglage uppfyller förväntningarna - skalet är gjort i plast men känns betydligt tuffare än Canon EOS-300D som åtminstonde jag tycker känns väl plastig.

D70 har USB 2.0 anslutning men tyvärr endast i "full speed" läge vilket ger en överföringshastighet på cirka 1.2MB/sek under optimala förhållanden, inte i närheten av Firewireportarna på storebröderna D1 och D2.

Vårt intryck är att kameran känns väldigt kvick - snabb autofokus och nästan omedelbar visning av bilden på skärmen efter exponering. D70 klarar tre bilder per sekund upp till 12 bilder i rad, väldigt bra i denna prisklass.

Priset för Nikon D70 anges till 10.990,- inkl moms men postorderföretag som Scandinavian Photo erbjuder kameran för en tusenlapp mindre.

Nu väntar vi oss att Nikon sänker priset på storebror D100 inom kort eftersom pris/prestanda inte längre är attraktiva - D70 är helt enkelt för bra.

Vi hade inte möjlighet att verkligen jämföra bilderna med våra egna Canon EOS-1Ds och EOS-D60 som vi hade med oss, däremot har 99mac-medlemmen Miri redan fått leverans av en ny Nikon D70 och har gjort detaljerade beskrivningar av kameran. Läsvärt i vårt digitalkameraforum!

Miri jämför D70 mot D1x

D70 på Nikon.se

Läs mer om Nikon D70 på Dpreview

Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.