Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

TEST: Wrapsol uppdatering

En uppdatering av testet av Wrapsols skyddsfilm. Nu med 15" MacBook Pro.

En månad har gått sedan testet av Wrapsol till iPad och MacBook Air och nu har vi fått tag på Wrapsol till MacBook Pro 15" (senaste generationen). Det är ska egentligen inte vara någon skillnad på produkten jämfört med de vi redan testat förutom att bitarna av skyddsfilmen självklart är skurna för att passa till en MacBook Pro 15". Vi packar upp och kollar allt för säkerhetsskull.

Förpackningen är liknande och innehållet är detsamma, skyddsfilmen, en kort manual, appliceringsvätska, en gummiskrapa och en microfiberduk.

Som det syns av skissen så innehåller kittet för MacBook Pro 15" skyddsfilm för ovansidan, undersidan, handledsstöden och trackpaden. Personligen brukar jag inte använda skyddet för trackpaden, men det är ju en smaksak. Det ingår även skyddsfilm för de bakre hörnen, ca 4cm långa. Tyvärr får man inte med någon skyddsfilm för några andra kanter eller hörn, ett klart minus. Ett plus är dock att undersidan har utskurna hål för skruvarna så man slipper ta bort och kassera skyddsfilmen om man ska öppna datorn. Detta är något som Wrapsol för MacBook Air saknar, i och för sig ska ju inte en "vanlig" användare öppna sin MacBook Air, men valet att kunna göra det är ju en fördel.

Appliceringen går till på samma sätt som de övriga Wrapsol-produkterna, de enda skillnaden jag märkte var att antingen töjde sig filmen väldigt lätt eller så var den väldigt exakt tillskuren. För jag fick på ovansidan hela tiden en liten kant som hängde utanför MacBooken, vilket gjorde att jag fick börja om flera gånger och tänka på att använda gummiskrapan åt olika håll för att få skyddsfilmen att passa exakt med kanterna.

Resultatet blev lika bra som i det ursprungliga testet, en matt yta som påminner väldigt mycket om en "naken" MacBook i aluminium.

Fördelar:
+ Matt design
+ Utskurna hål för skruvarna

Nackdelar:
- Ev. problem med passform
- Ingen skyddsfilm för sidorna

Det ursprungliga, utförligare testet av Wrapsols produkter för MacBook Air och iPad (?) hittar du här: http://www.99.se/artiklar/2362-test-wrapsol-skyddsfilm.html

Wrapsol http://www.wrapsol.com

// Michael Holm, 99mac

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.