Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iPad 3 flyttas till 2012

Lanseringen av nästa iPad har enligt rykten flyttats till 2012

Enligt tidigare rykten har vi kunnat förvänta oss en ny iPad redan under 2011 med tanke på att Apple redan i den nuvarande versionen ville ha en skärm med högre upplösning. Detta gick dock inte att genomföra pga av bristen på skärmar med hög upplösning.

Nu verkar det som om det är skärmarna som igen ställer till problem för Apple och sätter stopp för en uppdatering redan under 2011. Enligt källor till Digitimes kan inte Samsung och LG producera tillräckligt med 9,7" skärmar med upplösningen 2048 x 1536 och Sharp som står för den största delen av tillverkningen när det gäller skärmar med de specifikationerna är helt enkelt för dyra.
I juni levererade LG 3 miljoner skrämar och Samsung 1-1,5 miljoner skärmar till iPad 2 medan CMI endast levererade 10000-20000 skärmar, så man ser att Apple är beroende av att LG och Samsung kan leverera.

Andra rykten gör gällande att Apple inte hinner testa den nya processorn som ska sitta i iPad 3, om det blir en A6 eller inte är också en fråga uppe för spekulation.

Till sist ska man inte glömma den ekonomiska aspekten, iPad 2 sålde bra, nästan 10 miljoner enheter, under våren men Apple tror sig kunna sälja 28-30 miljoner iPad 2 under årets sista 6 månader. Om en lansering av iPad 3 skulle ske under hösten skulle siffrorna för iPad 2 självklart sjunka och inte kunna tas igen av iPad 3.

Diskutera iPad 3 i forumet

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.