Apple Store i Hongkong öppnar

Apples första affär i Hongkong har sett dagens ljus.

Apple tog enligt Electronista under onsdagen bort skynket som täckt deras första Apple Store i Hongkong även fast öppningen officiellt inte sker förrän 24 september. Som vanligt är det mestadels glas i den två våningar stora affären. Även fast Hongkong-affären inte är den största Apple Store så är det förmodligen den med dyraste lokalhyran, affären ligger nämligen i IFC Mall mitt i finansdistriktet på Hongkong Island. IFC Mall beräknas ha några av de dyraste hyrorna i världen. På IFCs hemsida benämns affären bara som "Shop 2191-95 (New Anchor Shop Coming)" och ligger i den östra delen av köpcentret.

Affären blir strategisk viktig i Sydostasien, där Apples inkomster har ökat med sex gånger det senaste året. Tidpunkten är också viktig, inom kort väntar vi på Iphone 5 och inom några veckor kommer Apple ha meddelat att de kommer att börja sälja Ipad 2 3G i Kina.

Enligt rykten har Apple redan planer på ytterligare en Apple Store i Hongkong, i Hysan Place, vid Causeway Bay, tre tunnelbanestationer bort från den första affären. Öppnas enligt ryktet under 2012.