Tweetbot 2 för iPhone och Tweetbot för iPad

Tapbots har uppdaterat sin mycket uppskattade Twitter-klient för iPhone, Tweetbot, till version 2 med ett gäng förbättringar. Samtidigt har de också släppt Tweetbot för iPad. Mycket godis för den som använder Twitter med andra ord.

Tweetbot för iPhone är enligt mig och många andra den bästa Twitter-klienten för iPhone ända sedan version 1.0 och den har redan hunnit få flera bra uppdateringar. Nu har den alltså nått version 2.0 och Tapbots har fortsatt putsa och förbättra gränssnittet. Enkelklick för länkar och namn, miniatyrer av bilder, bättre prestanda och många små förbättringar. Allt utan kostnad för den som redan har Tweetbot för iPhone, och för ynka 22 kr för övriga.

För mera info kolla in några av recensionerna som skrivits (spoiler: alla är mycket positiva): MacStories, Shawn Blanc och Amerikanska Macworld.

Tweetbot för iPad är en mycket efterlängtad nyhet, ända sedan Tweetbot för iPhone kom ut. Tweetbot för iPad kostar 22 kr i App Store. Tapbots har gjort en video som kan ses här.

Av recensionerna att döma har Tapbots lyckats väl även för iPad. Kolla in recensionerna från The Next Web, MacStories, Amerikanska Macworld och iMore. iMore har även gjort en jämförelse mellan tre Twitter-appar för iPad: Tweetbot vs. Twitterrific vs. Twitter: iPad twitter app shootout!

På tal om Tweetbot för iPhone och iPad så har Federico Viticci på MacStories skrivit en bra artikel om det faktum att det faktiskt finns folk där ute som är upprörda över att Tweetbot inte är en universial app, att de som köpt iPhone-versionen inte gratis får tillgång till iPad-versionen trots att det ligger månader av hårt arbete och stora utgifter för att göra en iPad-version: Greed and Entitlements