Apple rekryterar Google Maps-utvecklare

Det här med kartor har ju blivit något av en huvudvärk för Apple. Företaget tycks också ha förstått att problemet med kartorna kräver kunnig personal varför Apple nu börjat locka Google Maps-utvecklare till Cupertino.

Lanseringen av iOS 6 och försäljningsrekordet för iPhone 5 överskuggas i vissa läger av problemen med kartorna i iOS 6. Apple har fått utstå hård kritik för att kartorna är långsamma att ladda ned och i många fall visar helt fel information jämfört med var användaren faktiskt befinner sig.

Genom rekryteringsföretag har Apple nu börjat uppvakta nuvarande och tidigare utvecklare som arbetat med Google Maps. Techcrunch rapporterar att många av utvecklarna som arbetat med Google Maps var projektanställda och efter avslutat arbete med Street View i Google Maps stod många utvecklare arbetslösa. Dessa utvecklare jagar nu Apple och lockar med anställning, generös lönesättning och flyttbidrag för att bygga upp en bättre kompetens runt utveckling av kartfunktionen i iOS 6 och andra produkter som Apple kan tänkas använda sina kartor för i framtiden.

Läs även vår guide om kartorna i iOS 6 här.