Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Liten låda - litet ljud

TEST. Förra veckan testade vi en stor “boombox” från Logitech-ägda Ultimate Ears. Så varför inte testa deras lilla variant, Mobile Boombox? Så tänkte vi iallafall, och här är resultatet.

298 gram ljudlåda står på menyn. Med en batteritid på tio timmar, två entums-högtalarelement komplett med liten öppning för basreflex och stöd för bluetooth-ljud via A2DP eller ljud in via en 3,5mm analog ljudingång. Måtten på denna lilla tingest är för övrigt

Testet kunde sluta där, men det är ju en sak kvar som måste tas upp - ljudkvaliteten. Saken är den att om man ställer denna mobila högtalare ett par meter bort så låter den verkligen inte bra. Ljudet är blaskigt, trist, platt - kalla det vad du vill. Det är helt enkelt ingen lösning för dig som vill fylla ett rum med ljud.

Men detta förändras åtminstone en aning om du ställer denna lilla ljudlåda på skrivbordet framför dig, eller på sängbordet. Då framträder åtminstone lite av den bas som Ultimate Ears har tänkt ska höras (åtminstone delvis på grund av att ytan som enheten placeras på förstärker vibrationerna från basen och gör att den känns och låter lite mer). Men det är också allt - något underverk i övrigt när det gäller ljud är det inte.

Vill man jämföra med Jambox från Jawbone så är Mobile Boombox från Ultimate Ears inte i närheten av vad Jambox kan prestera när det gäller ljudkvalitet. Det enda området där Mobile Boombox klår Jambox är prislappen - 990 kronor vill Logitech ha för besväret vilket kan jämföras med de 1400-1500 kronor som en Jambox kostar.

Mobile Boombox är lite kul, lite tokig, men inte så särdeles användbar egentligen.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.