Iphone 5 tar täten hos Telia

Telia sammanställer varje månad smartphonetoppen, en lista över de tio mest sålda smartphones i Telias kundtjänst, på nätet, och i de fysiska butikerna. Inte helt oväntat tar iPhone 5 ledningen i den senaste listan. Faktiskt tar Apple hem de tre översta placeringarna med de tre senaste modellerna av iPhone.

1. Apple iPhone 5 (Ny)

2. Apple iPhone 4S (1)

3. Apple iPhone 4 (2)

4. Samsung Galaxy S llI (3)

5. Samsung Galaxy Y (4)

6. Samsung Galaxy S ll (5)

7. Sony Xperia Go (7)

8. Sony Xperia Tipo (10)

9. Sony Ericsson Xperia Active (8)

10. Sony Xperia Acro S (9)

Smartphoneförsäljningen utifrån operativsystem:

1. Apple iOS (2)

2. Android (1)

3. Windows Phone (3)

Smartphonetoppen baseras på september månads försäljning i Telias butiker, kundtjänst och webbförsäljning (siffran inom parentes är förra månadens placering).

Telia skriver i en blogg på deras sajt att de hade nattöppet i 17 butiker inför iPhone 5-lanseringen. Vid flera butiker började folk att köa redan på morgonen. På bara ett par dagar blev iPhone 5 den mest sålda smartphonemodellen hos Telia.

Telias försäljningschef Patrik Granström säger i inlägget:

– Smartphonetoppen under de kommande månaderna kommer bli riktigt spännande att följa. iPhone 5 klev in på förstaplatsen efter bara ett par dagar i butik. Men nu har flera tillverkare 4G-smartphones på gång. Populära Samsung Galaxy S III 4G kan bli en bubblare, som många redan innan lansering intresserat sig för. Men även Sony, Nokia och Huawei kommer lansera 4G-smartphones i Sverige under hösten. Det kan röra om i grytan.

Telia säger att från juli 2011 till samma månad i år har trafiken i deras 4g-nät ökat mer än 2 000 procent. Deras 4g-nät har fler än 200 000 kunder och Telia tror att utvecklingen kommer fortsätta åt samma håll i takt med att det släpps fler mobiler med stöd för 4g.