Haiku släppt i en fjärde alfaversion

För de som fortfarande minns gamla BeOS så har Haiku fungerat som ersättare som tagit konceptet med BeOS längre än vad Be själva mäktade med. Nu har äntligen en fjärde alfaversion släpps med en rad nyheter.

Väntan har varit lång, men nu har en fjärde alfaversion av Haiku släppts. Operativsystemet, som är en komplett kopia av BeOS version 5 fast byggd på öppen källkod, har vidareutvecklats långt mer än vad Be hann med innan företaget köptes upp av Palm. Ett bra exempel på det är att BeOS version 5 inte ens går att installera på ens hyfsat moderna datorer, medan Haiku fungerar på modernare hårdvara.

Den fjärde alfaversionen innehåller över 1 000 buggfixar, ett nytt verktyg för felsökning, ett stabilare filsystem med stöd för filsystemet ntfs och blu-ray-skivor, bättre hårdvarustöd för moderna processorer och usb, bättre nätverksstöd med enklare stöd för ipv6, utökat stöd för OpenGL-grafik, bättre stöd för grafikkort från ATI och Nvidia samt inbyggt stöd för wifi-nätverk inklusive stöd för wpa/wpa2-säkerhet.

En komplett lista över alla uppgraderingar finner du här. Nedladdningsbara filer finner du här.