Microsofts mjukvaruchef hoppar av

Blott ett par veckor efter att Apple sparkat chefen för IOS, Scott Forstall, så är det också dags för Microsoft att röra om i grytan. Företagets mjukvaruchef Steve Sinofsky hoppar av efter 23 år på företaget.

I ett pressmeddelande från Microsoft meddelas det att Steve Sinofsky och företagets vd, Steve Ballmer, kommit överens om att Sinofsky ska lämna Microsoft. I ett brev till personalen på företaget skriver Ballmer att Sinofsky valt att lämna företaget på egen begäran då Microsoft går in i en ny era med nya utmaningar.

Sinofsky skriver själv i ett brev till personalen att han inte fått sparken utan valt att sluta på egen begäran.

Steve Sinofsky började på Microsoft 1989 som utvecklare och steg under åren i graderna till att bli chef över Windows i juli 2009. Han har under sina år på företaget precis som Scott Forstall på Apple varit högst delaktig i hur Windows utvecklats som plattform. Sinofsky var också teknisk rådgivare till Microsofts grundare Bill Gates och efterträds av en annan Microsoft-veteran, Julie Larsson-Green, som arbetat på Microsoft sedan 1993 och som tidigare bland annat varit ansvarig för det grafiska gränssnittet i Windows 7 och Windows 8.

Huruvida Sinofsky verkligen slutat på egen begäran eller övertygats om att hans framtid inte finns i Redmond lär visa sig vad tiden lider. Enligt uppgifter till The Verge handlar Sinofskys avhopp om oenighet inom ledningen på företaget.