Spotify betatestar musikspelare för webbläsaren

UPPDATERAD. Efter att rykten började florera i september om en webbaserad spelare för Spotifys musiktjänst har företaget nu släppt en betaversion.

Webbtidningen The Verge skriver i dag om uppgifter att Spotify nu har börjat betatesta en webbaserad musikspelare för sin musiktjänst.

Spelarens utseende påminner mycket om de motsvarande versionerna för Windows och OS X, men funktionaliteten är nedskalad till att innehålla musikuppspelning, sökfunktion, Spotify Radio, skapande och redigering av spellistor.

Den webbaserade versionen av Spotify ska vara gratis att använda men inkludera annonser i form av både grafik och ljudannonser mellan låtar. Huruvida denna version av Spotify körs via en webbsida eller via ett insticksprogram i din webbläsare, eller en kombination av de båda, är ännu inte känt.

Uppdatering, 15:e november 2012, 22:06:

Vissa användare, troligen främst de som sedan tidigare har ett konto som registrerades under Spotifys betaperiod, kan testa webbtjänsten redan nu på denna adress. Webbversionen av Spotify tycks bygga på Flash men kräver inga andra insticksprogram vad vi kunnat se. Än så länge tycks denna betaversion endast fungera med Googles webbläsare Chrome.

Här är webbversionen av Spotify på en dator utan Flash installerat: