Manusförfattare avslöjar mer ur filmen om Jobs

Manusförfattaren till den kommande filmen om Steve Jobs har nu berättat mer om hur filmen kommer att byggas upp och hur han tänkt att filmen ska sluta.

Den kände manusförfattaren Aaron Sorkin är mannen som inte bara skrivit manus för filmer som The Social Network, som handlade om de tidiga dagarna på Facebook, utan också skapat tv-serien The West Wing. Han står också bakom manus till filmen om Steve Jobs liv som produceras av filmbolaget Sony Pictures.

Sorkin avslöjade i en intervju att filmen kommer att bestå av tre scener om 30 minuter vardera som visar Steve Jobs agerande bakom kulisserna inför lanseringen av Macintosh, Next Cube och iPod. Andra personer som Phil Schiller och Scott Forstall kommer också att spelas av skådespelare och på så sätt planerar Aaron Sorkin att visa hur samarbetet med Steve Jobs kollegor såg ut.

Sorkin avslöjade också att han hoppas att filmen kan avslutas med Apples legendariska reklamfilm Here's to the crazy ones (se nedan) som blev det första stora steget tillbaka till framgång för Apple.

Sorkins manus baseras på Walter Isaacsons biografi om Steve Jobs som bär huvudpersonens namn.