Apples rymdskeppsliknande campus försenas

I juni förra året presenterade Steve Jobs planerna på ett nytt campus i Cupertino, Kalifornien. Det hela skulle vara klart 2015, men verkar bli fördröjt.

Det är Bloomberg som rapporterar om förseningen av Apples nya campus. Enligt den nya planen är det nya huvudkvarteret inte färdigt förrän i mitten av 2016 eftersom Apple ändrat sina byggplaner något.

De ändrade planerna skickades in till stadskontoret i Cupertino den 14 november. Apple ville sätta spaden i marken redan i år, men staden kommer inte vara färdiga med sin miljökonsekvensbeskrivning förrän i juni så Apple får kanske vänta till 2014.

De nya planerna som Apple lämnat in innebär inga större förändringar från det som Steve Jobs själv presenterade i juni 2011, bara fyra månader före han gick bort. Ändringarna betyder att Apple kan genomföra bygget utan att frakta bort jord och företaget vill också flytta ett auditorium längre bort från en av vägarna i den ursprungliga planen. Apple har också lagt till en byggnad och fler parkeringsplatser.